Sayfalar

Blog Sahibi Oluyoruz

blogger-üyelik Şimdi sıfırdan Bloggerde blog nasıl açılır onu anlatmaya çalışayım.
Pek çoğunuzun bu konuda allame olduğunu biliyorum. Lafım size değil. Hiç bir şey bilmediğini farzettiğim insanlara...

- Bloggerde blog nasıl açılır? sorusuna,
- gmail adresinle google gir, blog kur... diye kestirme cevap veriyorlar ya, biz de işe gmail dan başlıyacağız..

1 - Google'da hesap sahibi, mail adresi sahibi olmak için önce BURAYA tıklayıp ilgili sayfaya gidiyoruz. Karşımıza alttaki resim gibi bir sayfa çıkacak. Burada gereken yerleri doldurup "Sonraki Adım"ı tıklıyoruz. Cep no vermek zorunda olmasanızda vermeniz iyi olur derim. Çünkü her hangi bir nedenle hesap kaybında cep telefonu esas alınıyor. Ayrıca iki adımlı şifre doğrulamalarında cep teline sms geliyor.
gmail_kayit


2 - Yukarıdaki işlemleri doğru yapıp "sonraki adım" a tıkladığınızda gmail hesabınız gerçekleşmiş oluyor ve karşınıza alttaki resim gibi bir sayfa geliyor. Burada okla işaretli kırmızı çizgiyle belirttiğim yeri tıklıyoruz.



3 - Karşımıza aşağıdaki resimde görünen sayfa geliyor. Burada "Blogger"e tıklıyoruz. Eğer tekrar şifre girmemizi isterse en başta hesap oluştururken yazdığımız şifreyi giriyoruz.
blogger_kayit


4 - Alttaki resimde görünen gibi bir sayfa geldiyse bütün işlemleri doğru yapmışız ve artık bloggerdeyiz demektir. Blog sahibi olma zamanı geldi. Burada "Yeni Blog" u tıklıyoruz.
blog-ac


5 - "Yeni Blog" u tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir bölüm açılıyor. Burada yazacağımız blogun konusuna uygun bir başlık ve blog adresimizi giriyoruz. Blog adresinin kabul edilmesi için daha evvel alınmamış bir adres olması gerekiyor. Şablon kısmından beğendiğimiz bir şablonu seçip "Blog Oluştur" u tıklıyoruz.
blogspot

6 - Tebrikler... Hem bir mail adresi hemde bir blog sahibi oldunuz. Hayırlı olsun! Şimdi iş kaldı bloğa yazı yazmaya. Kolay gelsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız bizim için her zaman önemlidir, yol göstericidir. Yazı ile ilgili eleştiri, yorum ve katkılarınızı bekliyoruz.