Sayfalar

Alexa Nedir-Sitenizi Alexa'ya Ekleyin

alexaAlexa, tüm dünyadaki web sitelerini analiz edip, çeşitli kriterlere göre, dünya üzerindeki ve web sitesinin hizmet verdiği ülkedeki sıralamasını gösteren bir analiz ve ölçümleme aracıdır.

Bu alanda oldukça eski olmasından dolayı çok büyük bir veri tabanına sahip olup, bu veri tabanından dolayı internet kullanıcılarının ve reklam verenlerin bir web sitesi hakkında bilgi edinmek için ilk baktıkları ölçümleme aracı durumundadır.

Alexa.com, bir web sitesini analiz ederken, ziyaretçilerin siteye arama motorlarından mı yoksa direkt olarak mı geldiklerini, sitede kaç sayfa gezdiklerini ve ne kadar vakit geçirdiklerini göz önünde bulundurur.

ALEXA SIRALAMASI ÖNEMLi Mi?
Alexa %100 doğru veriler vermemesi ile birlikte, yaklaşık olarak verdiği veriler güvenilir sayılır ve siteler hakkında yaklaşık olarak fikir sahibi olmamızı sağlar. Yani eğer ki Alexa bir sitenin Türkiye’de ilk 1000 site arasında yer aldığını söylüyorsa, o site yaklaşık olarak o sıralardadır.

your-alexa-rank

Alexa’nın verdiği sıralama verileri reklam verenler tarafından ciddi anlamda dikkate alınmaktadır. Reklam verenler, bir web sitesine reklam verecekleri zaman, bağımsız bir ölçümleme aracı olan Alexa verilerine bakarlar. Reklam verenler doğal olarak ziyaretçi sayısı yüksek olan sitelerde yer almak isterler.

Alexa verileri ayrıca SEO uzmanlarını değerlendirmek için de kullanılabilir. Bir SEO uzmanının SEO çalışmasını yaptığı bir web sitesinin Alexa değerlerine bakarak, ne kadar başarılı bir çalışma yaptığı hakkında fikir sahibi olabiliriz.

TÜM SiTELER ALEXA'DA ÇIKAR MI?
Alexa web sitelerinin verilerini, dünyada 30 milyon site arasına girdikleri zaman göstermeye başlar. Bunun yanı sıra ilk 1 milyon site arasında yer alan siteleri de listeler. Bu kriterlere uyan dünyadaki tüm web siteleri Alexa’da ölçümlenebilir.

Ayrıca bir web sitesini Alexa’da ölçümlemek için, o web sitesinin sahibi ya da ortağı olmak zorunda değilsiniz. Her hangi bir internet kullanıcısı, dilediği tüm web sitelerinin Alexa değerlerini görebilir.

alexa-widget


ALEXA'DAKi SIRALAMAYI NASIL GÖRÜRÜZ?
Eğer ki bir web sitesinin verilerini görmek istiyorsak, Alexa.com adresine girip, arama kutusuna sitenin adresini yazıp Enter tuşuna bastığımızda o sitenin dünyada ve Türkiye ya da kendi ülkesinde kaçıncı sırada bulunduğunu görebiliriz.

Ayrıca, internet tarayıcınıza Alexa Toolbar yükleyerek girdiğimiz sitelerin sıralanma durumunu anında görebiliriz. Siz internette dolaşırken arka planda çalışarak girdiğiniz sitelerle ilgili bilgileri Alexa databaseine gönderen bir eklentidir. Yani Alexa Toolbar yüklü bir tarayıcıyla internet sitelerini ziyaret ettiğinizde, o sitelerin verilerinin hesaplanmasında siz de dikkate alınacaksınız.

Alexa Dünya Sıralaması Top 500 site
Alexa'da Türkçe siteler sıralaması

ALEXA VE SiTENiZ
Alexa, sitelerin günlük, aylık, 3 aylık ve 6 aylık hit ortalamalarını hesaplayarak, buna göre bir değer ortaya çıkarır. Yani bir gün içerisinde, sitenize çeşitli yöntemler ile çok sayıda ziyaretçi çekseniz ya da yönlendirseniz dahi, o günkü ziyaretçi yükselişi sitenizin Alexa verilerini yükseltmez. Yani bir günlük veriler Alexa değerlerini yükseltmez. Düzgün Alexa değerleri elde etmek isteyen site sahipleri, ziyaretçilerini uzun vadede sitelerine çekmelidirler.

Eğer bir internet siteniz varsa, sitenizi alexa.com'a kaydettikten sonra, Alexa widgets'i sitenize ekler ve Alexa Toolbar kullanmaya başlarsanız, birkaç gün içinde sitenizin sıralamasında gözle görülür bir yükselme olduğunu fark edeceksiniz.


13 yorum:

  1. Güzel bir anlatım, teşekkürler. daha önce bir yerde görmüştüm. bir alexa witgeti. hem türkiye hem de türkiye sıralamasını bir arada gösteriyordu. site altın ekliyorduk. ancak şimdi arıyorum bulamıyorum. var olanlar sadece dünya sıralamasını gösteriyorlar.

    YanıtlaSil
  2. evet onu ben de görmüştüm. hatta sitemde bir müddet kullanmıştım. ancak malesef şimdi bulamıyorum o kodları. gündüz aklıma gelirse diğer bilgisayarıma bakayım. bulabilirsem paylaşırım.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar, bu kodları bulabilirseniz ben de isterim. hakikaten güzel olur.

    YanıtlaSil
  4. Tam aradığım site helal olsun tasarım harika bende isterim ki blogger konuların başlıkları böyle olsun nasıl yaptıysanız benle iletişime geçerseniz çok iyi olur lütfen yardım edin

    iletişim adresi: http://deraglesss.blogspot.com.tr/ beklerim.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız bizim için her zaman önemlidir, yol göstericidir. Yazı ile ilgili eleştiri, yorum ve katkılarınızı bekliyoruz.