Sayfalar

Link Verirken Dikkat Edin

nofollow_linkPek çoğumuz yazdığımız yazılara destek olması için dış link veririz. İşte şu "falanca" sitede de bahsettiğim konu hakkında yazı var veya resim var... gibisinden.
Fakat dış link verirken dikkatli olmak gerekir.
Çünkü Google sitemizde verdiğimiz linkleri de takip eder. İllegal içerik paylaşan (warez, adult, korsan film-mp3) siteler Google gözünde itibar gören siteler değildir.
Bu tür sitelere verilecek linkler sizi de ayni kategoriye sokar ve Google sıralamanızda eksi puan olur.

Link verdiğiniz siteleri incelemekte fayda var. Ancak baştan incelemekte çözüm değil. Çünkü siz link verdiğinde temiz olan sitenin daha sonra hangi içerikleri paylaşacağını bilemezsiniz.

Kötü amaçlı yazılıma sahip (malware) siteye verdiğiniz linkten dolayı sizin siteniz de yasaklı duruma düşebilir ve ziyaretçileriniz (hiçte öyle bir içeriğiniz olmadığı halde) "Dikkat.! Bu site bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir" uyarısıyla karşılaşabilir.

Google dayı şöyle düşünür : "Ahmet'in sitesi, illegal içerik paylaşan Mehmet'in sitesine bağlantı sağlayarak kefil olmuş. Demek ki Ahmet'in sitesi de ayni yolun yolcusu.. İkisinin de kulağını çekeyim!"

nofollow


Böyle olumsuz bir durumla karşılaşmamak için yapacağımız şey çok basit : Elbette link vermeye devam edeceğiz fakat kurumsal olmayan, kimliği belli olmayan, güvenmediğimiz sitelere vereceğimiz linklere sihirli komut rel="nofollow" ekleyeceğiz.

Yani normalde
<a href="http://websitesi.com">Site ismi</a>
şeklinde olan linkimiz şöyle olacak :
<a href="http://websitesi.com" rel="nofollow">Site ismi</a>

Linke rel="nofollow" komutunu eklemekle Google'a
- Link verdiğim siteyi takip etme. O siteye kefil değilim.. demiş oluyoruz. Böylelikle Google, sitemiz ile link verdiğimiz siteyi eşleştirmemiş oluyor.

Site ziyaretçilerinin diğer sayfalarınıza da ilgisini çekmek amacıyla linklerinizi vurgulamak ve görsellik katmak için neler yapabilirsiniz? : Buradan inceleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız bizim için her zaman önemlidir, yol göstericidir. Yazı ile ilgili eleştiri, yorum ve katkılarınızı bekliyoruz.